Skägget - din bästa polare

SKÄGGVÅRD

Även om dina manliga gener tror att det är okej att ha likadant skägg som grottmänniskorna, så är det inte. Du kan inte gå runt omkring i ett ovårdat skägg. Dessutom, ett välvårdat skägg är den bästa wingman du kommer någonsin att få. Tänk dig en situation ute på krogen där du träffar en fruktansvärt snygg tjej: Du har den bästa opening linen och du känner dig trygg. Med självsäkra steg går du mot bordet där bruden sitter. Du är så självsäker att det känns som om folk runtomkring gör dig utrymme som om du skulle vara Jesus i Jerusalem på en Palmsöndag. Men folk gör dig utrymme på riktigt?! Hur är det möjligt? Kanske det beror på Kalles kaviar som du åt förra veckan, men som forfarande sitter kvar i ditt skägg. Ifall du vill undvika sådana situationer, läs vidare hur du kan vårda ditt skägg.

 

SKÄGGOLJA 

Ditt skägg är som en svamp, den suger i sig alla dofter från maten du äter eller cigaretten du röker. Skägget täcker även din hud - kom ihåg att huden under behöver vård! Dosera några droppar av skäggolja i din hand. Skäggolja finns i många olika dofter. Alla är ändå planerade för maskulin smak, så valet kan inte gå fel. Välj den doft som du gillar mest eller eller en oparfymerad skäggolja. Okej, nu när du har skäggolja i händerna så är det bara att gå igenom hela skägget och massera även huden under skägget. Nu är ditt skägg vårdat och till på köpet doftar det oerhört gått, kanske fräsch pepparmynta eller nysågat träd, det kan du bestämma själv! 

Kort och koncist

 1. Dosera 3-10 droppar skäggolja i handflatan
 2. Applicera i hela skägget och i huden under skägget

SKÄGGVAX

Skäggvax möjliggör formning av skägget samtidigt som det vårdar skägget. Skäggvaxens doft hålls genom hela dagen, men rekommenderas att tillsättas flera gånger om dagen vid behov.  

   Kort och koncist

 1. Skrapa vax ur burken men din tummnagel
 2. Värm vaxet mellan handflatorna
 3. Bred ut i skägget, forma som du vill

SKÄGGBORSTE OCH SKÄGGKAM

Du kan ha mera hår i ansiktet än vad du har på huvudet, och ändå kammar du ditt hår men glömmer helt bort ditt skägg som sitter på haken? Med skäggkam städar du matrester ur skägget samt formar skägget hur du vill. Skäggkammen skiljer sig från en hårkam tack vare glesare tandning. Skäggkammen är passligt stor att bära med sig, men som viktigast är skäggkammarna jävla snygga! Kolla fast BIG RED:s sortiment!

SKÄGGSCHAMPO

Syns eller luktar veckans meny i ditt skägg, eller har du annars dagens avfall fast i skägget? Skägget har fått sin egen schampo, alltså skäggschampo, som är tillverkade för skonsam och vårdande rengöring. Skäggschampo lugnar huden, rengör ditt skägg samt ger skägget volym! Vi rekommenderar att använda skäggschampo 2-3 gånger i veckan.  

Kort och koncist

 1. Fukta ditt skägg med vatten
 2. Massera skäggtvålen i dina händer
 3. Jobba skäggschampon in i ditt skägg och i huden under, skölj av med vatten

MUSTASCHVAX

Mustaschvaxet har hög stadga, som möjliggör formning av mustaschen just så som du vill. I tillverkning av mustaschvax har man tagit i beaktande, att munnen ligger genast under mustaschen och näsan igen rakt ovanför. Därför är mustaschavax tillräckligt starkt för att hålla stråna ur munnnen och doften igen tillräckligt mild även för känsliga näsor.

Kort och koncist

 1. Skrapa vax ur bukren men tummnageln
 2. Värm vaxet mellan tummen och pekfingret
 3. Forma mustaschen som du vill!

Kolla här hela skäggvårds sortimentet!