Yeah Dude!

Äntligen får jag testa en Pomada från The Dude, som jag längtat. Med tanke på hur alla andra produkter i serien The Dude varit som känner jag på mig att detta kommer vara en hit! Om du tvekar, tveka inte, kör, du kommer inte bli besviken!

 

Egenskaper

Guldet ligger i en diskret plastburk i matt finish, inte lika spännande som produkterna för rakning, denna del av The Dude-serien är lite mer diskret och mainstream, den inriktar sig på hår och kropp.

 

När jag skruvar av locket så kommer doften och slår mig med en lavett i ansiktet, fan så gott den luktar, som hårgelén i samma serie, fast mycket kraftigare. Doften har en blommig, örtig och samtidigt maskulin ton, en dov och djup doft. Vill man bli påmind om doften så är det bara att lukta på händerna efter applicering och tvätt, doften sitter kvar ett tag på händerna, ljuvligt, man blir sugen på sig själv nästan.

 

Konsistensen är lite annorlunda jämfört med andra vattenbaserade pomador som tex Uppercut, Reuzel, Layrite etc., de känns väldigt blöta, den här känns liksom torrare när man skopar upp den ur burken, och det ser jag som positivt. När jag gnuggat in den i händerna så känner jag att den greppar väldigt bra, den känns kladdig och go, det går lätt att fördela ut den i mitt torra hår med fingrar och handflata, doften slår runt i rummet, fantastiskt. Väl i skallen så sitter frillan som en smäck. Konstaterar att jag ser lite blötare ut i håret än normalt, men inget som stör, sen så ändrades det vart som den torkade in.

 

Glansen är nog lite högre än medium, men det avta lite när den torkat in, som sagt.

 

Tvätt är inga konstigheter, den är vattenlöslig och som alla vet är vatten dess största fiende, en snabb dusch så är den spårlöst försvunnen, men lämnar lite av sin undersköna doft som ett sista skrik på hjälp på vägen ner i avloppet.

 

Slutsats

The Dude gör det igen, detta recept på framgång bör de inte dela med sig av till sina konkurrenter. Detta är den näst bästa vattenbaserade pomadan jag testat, och jag har testat en hel del nu faktiskt. Doften är to-die-for, de kan detta, jag har fullkomligt älskat alla dofter på deras produkter. Vet inte vem de har som anställd på att röra ihop dofterna till deras såser, men ni kan lita på den här personen och kanske ge hen 5 dagar semester till och en rejäl löneförhöjning vid nästa löneförhandling.

 

Vad gäller konsistens och pomadans funktion, mycket bra, inte bäst i klassen, men väldigt bra. Första försöket fick jag lockar i luggen vilket gjorde mig besviken. Efter ett par försök till gick det bättre, jag tog lite i taget och arbetade in det ordentligt. Efter att sidorna fått besök av hårtrimmern och skalpen kortats av Mr Bear Familys Grooming sax så gick det ännu bättre, på mig funkar den här pomadan ännu bättre när mitt hår är av den kortare längden, typ 5-7 på skalpen, sidorna är bara 0,4 mm, så där gör den ingen nytta.

 

Bonus, upptäckte att jag av någon anledning drog av resterna i skägget omedvetet, men det var nog för att jag ville ha doften närmre näsan.

 

Jag ger The Dude Fever Five 5 av 5 i betyg.

 

THE DUDE FEVER FIVE POMADE 100ML

https://www.dickjohnson.se/fever-five-pomade_1

 

/ Daddy Deuce

0 comments

Kommentera