The Dutch Act

“The Dutch Act” betyder självmord på fängelseslang. Denna shavett är mattsvart som natten, utan några synliga varumärken och cool som satan. Den för tveklöst tankarna till Prison Break, The Green Mile, Alcatraz, Papillon och slamrande celldörrar. Riktiga män kanske inte rakar sig, men de trimmar definitivt kanterna skarpt, putsar kinderna och formar sitt skägg och de gör det tveklöst med kniv. För dig som, precis som jag, inte vill riskera att skära halsen av dig med en slö kniv och är för lat för att vässa knivjäveln varje gång är en jävligt bra shavett rätt val. Du byter enkelt blad så du alltid har ett skarpt rakblad, utan att för den skull ge avkall på känslan och närheten bara en riktig rakkniv kan ge. The Dutch Act är en lagom tung, ganska stel shavett som ger perfekt kontroll och känsla. Extra plus för coolhetsfaktorn.

De medföljande rakbladen är vassa. Jävligt vassa. Första gången jag rakade mig såg jag ut som ett trafikoffer i ansiktet och på halsen. Det kräver lite övning (och en del surfande på YouTube) för att få till tekniken, men sen blir det jävligt fint och slätt. När du ändå surfar på YouTube (erkänn att du redan öppnade ett till webbläsarfönster) kan du passa på att kolla hur du byter blad, vilket du behöver göra ungefär var tredje rakning om du inte är Clark Kent. Första gången jag bytte blad hade jag nämligen fokus på mina barn som lekte i badrummet istället för på vad jag gjorde. När jag skulle montera ett nytt blad tryckte jag till med tummen rätt över rakbladet och skar mig så blodet sprutade. Är huvudet dumt får kroppen lida. Jag rekommenderar alltså att du även köper en alunsten (den från Captain Fawcett är fenomenalt bra) eller alunstift för att stoppa eventuell blödning som kan uppstå på grund av lekande barn och bristande erfarenhet.

 

Ska du ändå köpa en rakkniv eller shavett? Klart som fan du ska! Inget slår en riktig rakning med kniv! Dög det åt din farfar, farfarsfar och Gustav Vasa kan du ge dig fan på att det fortfarande är det enda sättet riktiga män rakar sig.

- hoglundoscar

Kolla alla Slammer Gear produkterna här!

0 comments

Kommentera