The Dude

The Dudes Pre Cleanser – Step one

Detta är den första produkten jag ägt och öppnat från The Dude, en serie rakprodukter från företaget Waterclouds. Förpackningen som omsluter The Dudes rakprodukter är i form av ett papprör, de ger en känsla ”old school”, fantastiskt vackra, när man lyfter av locket/röret så möts man av ett innerrör med olika stiliserade illustrationer, i detta fall har den en illustration av en ankare och en banderoll, så jävla fint, porr för en gammal grafiker. I vanliga fall brukar jag kasta kartongerna som produkterna ligger i, men The Dudes praktiska papprör gör så att jag faktiskt lägger tillbaka produkten i kartongen igen, bra att ha ett skydd runt produkterna och gör så att man enkelt kan stuva in dem lite extra vårdslöst i skåpen utan att behöva oroa sig för att barnen tar fram produkterna och dunkar dem i kakelgolvet. Fastnade så mycket i hur pappröret såg ut så jag glömde kolla på själva produkten som förpackningen ståtligt omsluter. The Dudes Pre Cleanser ligger tryggt i en förseglad tub av någon form av metall, för att komma åt härlighet så spräcker man förseglingen likt en tub Kalles kaviar.

 

Konsistens påminner om vanlig vit tandkräm. Tryck försiktigt, det kommer gärna lite för mycket när tuben är nyöppnad.

 

Doften på The Dudes Pre Cleanser är mycket frisk och fräsch, fruktig och blommig men ändå maskulin. Hela The Dudes serie Step one Pre Cleanser, Step two Shave Oil, Step three Shave Cream och Step four After Shave Balm har liknande lukt, inte exakt samma, men snarlikt.

 

Appliceringen är inga konstigheter, jag använder den inte varje dag, bara dagarna jag ska raka mig, och då har jag alltid kört av området som ska rakas med skäggtrimmern innan. Jag kör alltid den här i duschen, när huden och skägget har fått upp lite värme, jag klämmer ut ca två ärtor i storlek, gnuggar loss mellan handflatorna så den skummar upp lite sedan skrubbar man av hals och ansikte som vanligt. Glöm inte att smörja in ansiktet med något som återfuktar huden lite extra efteråt, även fast en The Dudes Pre Cleanser är mycket mildare än en ansiktstvätt så blir man väldigt ren, det tar bort allt fett och övrig skit som lagrats på huden.

 

Denna produkt får betyget 4 av 5, denna tub kommer räcka länge då jag med tidigare erfarenhet vet att man inte ska använda den här typen av rengöring dagligen, då riskerar man att torka ut huden lite väl mycket. Den hade fått full pott om den hade varit i en pumpflaska av plast som man skulle kunna ha ståendes i duschen.

Köp produkten här.

 

The Dudes Shave Oil – Step two

Förpackningen som omsluter själva produkten är i form av ett papprör, när man lyfter av locket/röret på The Dudes Shave Oil så möts man av att innerrör som har en stiliserad illustration av en svala, väldigt fin. The Dudes Shave Oil är placerad i en genomskinlig glasflaska med ett heltäckande klistermärke runt om, botten är genomskinlig så här kan man se hur mycket man har kvar i flaskan. Toppen på flaskan har de välsignat med en pump och lock av plast, jag personligen uppskattar när produkter av flytande karaktär är bestyckade med pump, det underlättar dosering och man slipper en massa skvättande och överdosering. Det negativa med pump är att man inte får upp de sista dropparna, men det löser den uppfinningsrike.

 

Konsistensen är lite som en väldigt tjock och kraftig skäggolja, den är helt genomskinlig, inga som helst konstigheter, den sköljs enkelt av med lite varmt vatten, resterna som blir kvar är med all sannolikhet bra för huden, det doftar gott om händerna efteråt också.

 

Doften på The Dudes Shave Oil är mycket frisk och fräsch, fruktig och blommig men ändå maskulin. Denna doft på en skäggolja hade varit kanon för de dagar då kroppen inte vill vakna, att känna den här fräscha doften över läppen hade varit guld värd. Hela The Dudes serie Step one Pre Cleanser, Step two Shave Oil, Step three Shave Cream och Step four After Shave Balm har liknande lukt, inte exakt samma, men snarlikt.

 

Appliceringen av The Dudes Shave Oil är väldigt enkel, man bör ha duschat innan så att huden och skägget fått upp lite värme, om inte så kan man vaska av området som ska rakas med varmt vatten, alternativt lyxa till det och värma området med en blöt och varm handduk. Hur eller hur så är oljan väldigt dryg, ett par pumpningar räcker till både hals och kinder, massera in ordentligt så skäggstråna reser sig. Jag har grov skäggväxt så endast olja räcker inte på mig, till kinderna för att skapa en skarp kant duger detta utmärkt med endast olja, men på halsen måste jag även tillsätta raklödder vid våtrakning.

 

Denna produkt gör det den förväntas göra, förpackningen, pumpflaskan och doften höjer den från genomsnittet, den får det solklara betyget 5 av 5.

Köp produkten här.

 

The Dudes Shave Cream – Step three

Förpackningen som omsluter själva produkten är i form av ett papprör, när man lyfter av locket/röret på The Dudes Shave Cream så möts man av att innerrör som har en stiliserad illustration av ett gammalt skepp, fränt värre. The Dudes Shave Cream ligger tryggt i en förseglad tub av någon form av metall, för att komma åt härlighet så spräcker man förseglingen likt en tub Kalles kaviar.

 

Konsistensen på The Dudes Shave Cream, som trögt slingrar sig ut ur tuben efter ett hårt och bestämt klämmande, påminner om mald pepparrot på tub blandat med tandkräm, där satt den, klockren beskrivning!

 

Doften på The Dudes Shave Cream påminner mig om doften på en gammal hederlig hård tvål, fast mycket friskare och fräschare samt åt det fruktiga och blommiga hållet, skönt att det inte luktar som allt annat lödder jag testat tidigare, som luktar som billig after shave från Axe eller Gillette. Hela The Dudes serie Step one Pre Cleanser, Step two Shave Oil, Step three Shave Cream och Step four After Shave Balm har liknande lukt, inte exakt samma, men snarlikt.

 

Innan våtrakning bör man ha duschat så att huden och skägget fått upp lite värme, om inte så kan man vaska av området som ska rakas med varmt vatten, alternativt lyxa till det och värma området med en blöt och varm handduk. Jag har grov skäggväxt så jag brukar massera in någon form av rakolja innan jag har på lödder, det är skonsammare för huden. Innan applicering löddret måste man fixa fram rätt konsistens på löddret. Mängden kräm beror såklart på hur stor del av ansiktet som ska rakas, jag rakar hals och kind, till detta så klämmer jag ut en sträng på 2–3 cm, det räcker och blir över. Krämen löddrar med hjälp av att man doppar rakborsten under rinnande varmt vatten varpå man vispar runt i kalaset i rakskålen till lagom konsistens. Tre gånger brukar jag doppa rakborsten i vatten, det ger mig en bra och lagom fast och fyllig konsistens på löddret. Man kan enkelt applicera löddret med fingrarna om man vill men jag föredrar en riktig rakborste. Efter applicering låter jag det sitta en liten stund varpå jag kör på ett lager till innan jag sätter igång, det löddrar mycket bra och den är mycket drygt, ger ett superbt glid för rakhyveln eller shavetten.

 

Denna produkt har ändrat min uppfattning av rakkräm, den är lätt värd 5 av 5.

Köp produkten här.

 

The Dudes After Shave Balm – Step four

Förpackningen som omsluter själva produkten är i form av ett papprör, när man lyfter av locket/röret på The Dudes After Shave Balm så möts man av att innerrör som har en stiliserad illustration av en gammal Barber’s pole, kultigt. The Dudes After Shave Balm är placerad i en genomskinlig glasflaska med ett heltäckande klistermärke runt om, botten är genomskinlig så här kan man se hur mycket man har kvar i flaskan. Toppen på flaskan har de välsignat med en pump och lock av plast, jag personligen uppskattar när produkter av flytande karaktär är bestyckade med pump, det underlättar dosering och man slipper en massa skvättande och överdosering. Det negativa med pump är att man inte får upp de sista dropparna, men det löser den uppfinningsrike.

 

Konsistensen på The Dudes After Shave Balm påminner lite om en lite rinnigare version av flytande tvål, vilket faller mig i smaken. I vanliga fall hade man hällt lite after shave i handen och det hade direkt runnit mellan fingrarna och ner i handfatet. Detta betyder också att den blir ganska kostnadseffektiv då man kan ta tillvara på allt, man slipper vaska 50 % i avloppet.

 

Doften på The Dudes Shave Balm är mycket frisk och fräsch, fruktig och blommig men ändå maskulin, inte alls som mina egna upplevelser av after shave med sina hemska och parfymiga gubbdofter. Doften sitter kvar en bra stund efter applicering och kyler ner och minskar den röda irritationen på det ”avskalade” området, man känner sig mycket fräsch. Detta är nog en av de godaste och fräschaste dofter jag haft i ansiktet, skulle vilja ha en pomada, skäggolja/conditioner/balm, schampo etc. som luktar likadant. Hela The Dudes serie Step one Pre Cleanser, Step two Shave Oil, Step three Shave Cream och Step four After Shave Balm har liknande lukt, inte exakt samma, men snarlikt.

 

Jag applicerar The Dudes AfterShave Balm direkt efter våtrakning för att kyla av huden medan jag plockar undan och gör rent efter mig. Efter att jag gjort mig helt klar så tar jag på mig det igen, två tryck på flaskan räcker till halsen och kinderna, jag fyller på med ett extra tryck som jag fördelar på fingertopparna som jag masserar in längs gränsen mellan det nyrakade området och skägget.

Detta är en riktigt schysst produkt, kan inte ge ett annat betyg än 5 av 5!

Köp produkten här.

 

/ Daddy Deuce

0 comments

Kommentera