Taxture Clay - Daimon Barber

Jag har under en tid nu använt Texture Clay som är en matt clay-produkt ifrån det engelska företaget Daimon Barber. Denna recension av produkten kommer vara uppdelad i 4 delar där jag beskriver hur produkten fungerar för mig & vad jag tycker om den. Viktigt att vetainnan man fortsätter läsa är att produkten inte nödvändigtvis fungerar likadant i mitt hår som i någon annans. Jag har rakt blont hår bestående av många tätt sittande tunna hårstrån som tillsammans skapar illusionen av tjockt hår.

Produkt

Denna produkt kommer likt andra hårprodukter ifrån Daimon Barber i en mörkröd glasburk med svart lock. Paketeringen är enligt mig oerhört elegant & ger känslan av exklusivitet samt kvalitet. Om man kollar på ingredienserna som står på glasburkens undersida kan man se att produkten är vattenbaserad. Den innehåller även bentonite & kaolin vilket är två typer av lera som ofta används i clay-produkter. Något som jag fortfarande är osäker på om jag tycker om eller inte är produktens doft men eftersom man inte känner av den med produkten i håret gör detta ingenting.

Konsistens

Till skillnad ifrån traditionella clay-produkter som ofta är väldigt torra & hårda, är konsistensen mjuk & krämig. Att värma upp produkten mellan händerna är inga som helst problem och den bryts snabbt ned. Den krämiga konsistensen är också anledningen till att produkten är lätt att applicera i torrt hår utan att dra ut en massa hår. Eftersom produkten är vattenbaserad är det heller inga som helst problem att tvätta ur den med bara vatten. Mängden produkt som behövs varierar beroende på hårets längd & vilken frisyr som söks, men kom ihåg att börja med mindre för att sedan lägga till mer vid behov.

Resultat

Mitt hår är för tillfället relativt kort, luggen går ner till nästippen & sidorna är kortklippta. När jag har använt denna produkt har jag stylat en sidbena med måttlig volym. För mig håller frisyren hela dagen & jag har inte haft några problem med att den faller ner. Eftersom håret inte heller stelnar går det att fixa om håret under dagen vid behov vilket är bra om man exempelvis fått frisyren tilltufsad av en oväntad vindpust. När produkten precis har applicerats frisyren upplevas som aningen glansig men efter 10–15 minuter när produkten hunnit sätta sig är finishen matt.

Slutsats & värdering

Även om produkten är av det dyrare slaget är kostnaden per ml i detta fall 2,5kr/ml vilket är ungefär jämlikt med andra produkter av samma slag. Jag tycker om den här produkten väldigt mycket än så länge och ser fram emot att fortsätta använda den i framtiden.

Jag ger Daimon Barber Texture Clay 8/10 stjärnor!

-Martin A

Köp produkten här!

Prenumera vårt nyhetsbrev! Varje nya prenumerant belönas med en gratis hårprodukt. Prenumerera här!

0 comments

Kommentera