Snabbguide: Hårstyling

Alla vill se snygga och stylade ut, men det är omöjligt, om du inte vet vilka produkter du borde använda för din frisyr. Ifall du diskuterar med din barberare, blir du bombaderad med oändligt många alternativ. Pomada, gel, mousse, spray och en massa annat. Men vad är det som funkar bäst med din stil och hårtyp?

Pomada - Noggrant & exakt

När vi pratar om hårprodukter, är pomada en ideal produkt för nästan alla hårtyper! Kanske du undrar hur det är möjligt, men en och samma pomada kan ha olika egenskaper beroende på hur den används. Pomada är en väldigt felfri produkt, och du kan påverka resultatet genom att reglera mängden pomada som du använder. Mindre pomada för lättsamma stiler och mera pomada för exakta stiler. Du kan påverka resultatet med att applicera pomada i torrt eller fuktigt hår. För mera glans, applicera pomada i fuktigt hår, och för matt resultat jobba in i torrt hår. Pomada ger håret textur, oberoende vill man köra med rufsig stil eller exakt snedbena. Vattenbaserad pomada är lättare att tvätta bort, medan oljebaserad pomada kräver lite schampo för att lossna.

Saltspray eller mousse - lätt stadga och struktur

Mousse har funnits i badrumsskåpet sedan 80-talet, men håller på att dö ut. Det beror på att produkten ensam har en väldigt dålig stadga, och gör håret krispigt. En fördel med mousse är att håret får volym. Men det finns en bättre produkt nuförtiden, nämligen saltspray! Idén med saltspray är att håret får en lätt stadga och struktur, vilket gör det lättare att forma med pomada efteråt. Alla vet känslan som havsvatten gör håret. Saltet ger lite kontroll för håret och det ser lättsamt ut. Nu ha vi samma sak i en behändig sprutflaska!

Saltspray fungerar bäst då de fönas ut. Du känner lätt stadga i håret, utan klumpar och trassel. Att applicera pomada efteråt är lätt, och produkterna passar väldigt bra ihop. Ifall du har problem med att frisyren inte hålls genom hela dagen, så gäller det att ta saltspray till hjälp!

Gel - Fettigt och hållbart

På tal om stadga, här kommet gel. Ifall du tänker hoppa benji så här är produkten du söker efter. Nackdelen är ändå den, att håret blir hårt och omöjligt att återforma. Ifall din flickvän tafsar ditt hår, får hon handen full med torkad gelflingor. I vissa tillfällen kan gel fungera, ifall du vill ha en väldigt spänd slickback till exempel.

3 HÅRTIPS:

När du vill uppnå en felfri frisyr, är det viktig att du använder produkter som kan hjälpa dig att uppnå dina mål. Hårprodukter har sin egna formel vilket gör att produkterna har olika egenskaper. Lär dig känna din hårtyp och hur ditt hår beter sig. På sätt får du en uppfattning om vilken produkt/produkter har bästa koll på din frisyr.

  • Varje hårprodukt har olika egenskaper - välj enligt dina behov

  • Mousse och saltspray ger bara lätt stadga, men ger håret mera volym

  • Gel håller verkligen håret på plats, men utseendet blir ofta fettigt

  • Pomada är i allmänhet bästa alternativ, för att den har olika egenskaper beroende på användningssätt

0 comments

Kommentera