Slick Back

Slick-back är en gammal och legendarisk frisyr för män, som har levt genom tiderna och som har hittat sin plats kraftigt även i dagens samhälle. Slick-back is back!

Slick-back stilen blev populär redan på 50-talet, då männen ville ha något som skilde sig från den tidens klassiska frisyrer. Slick-Back anses vara en av lättaste frisyrerna att genomföra, men nybörjare kan ändå ha utmaningar att lyckas med frisyren.

SLICK BACK FRISYR MED POMADA

I följande går vi igenom hur man lyckas göra en perfekt slick-back: Kom ihåg att första steget är en bra hårklippning, så börja med att gå till en bra Barber Shop.

 

  1. Torka håret med handduk. Håret får inte vara för fuktigt, men inte heller för torrt. För fuktigt hår inverkar negativt på pomadas stadga medan i torrt hår är det svårt att breda  ut jämnt. Man lär sig bäst genom att prova sig fram.

  2. Kamma håret bakåt, så du ser hur håret sitter

  3. Ta en passlig mäng pomada ur burken. Igen så lär man sig rätta mängden genom att prova, prova och prova.

  4. Bred pomadan i håret, börja med fingerspetsarna med långa jämna drag framifrån bakåt. Glöm inte sidorna! Gnugga handflatorna ihop för att hålla pomadan varm och flexibel och fortsätt att breda ut resten med dina handflator. Framifrån → bakåt.

  5. Kamma håret i samma riktning som du bredde ut pomadan, följ med skallens struktur. Hjälp med att dra din hand efter kammen. Igen, en teknik som man lär sig med tillräckligt många upprepningar..

  6. Slutför frisyren genom att trycka ner hår som står på ända, för att få ett snyggt resultat


POMADA PÅ NÄTET 


Till exempel Dapper Dans Deluxe Pomade är en perfekt produkt för att skapa en klassisk slick-back!

0 comments

Kommentera