Skäggolja

Skäggolja - Första steget mot bättre skäggvård

Du har odlat ett snygg skägg på din hake, det skulle vara synd att lämna skägget ovårdat och anta att de håller reda på sig själv. Men hur och var skall man börja? Svaret är skäggolja.

Skäggolja lyfts ofta på tapeten, men inte i onödan. Skäggolja är viktigaste saken som man bör använda för att få ett välmående skägg. Ifall du är av samma åsikt så bör du ha en flaska hemma, om inte har en, så bör du köpa en flaska genast. Varje skäggiga man bör äga en flaska skäggolja, helst två. Skäggoljan är number one produkten, men nästan lika viktigt är det att äga en kam, som underlättar applicering av skäggoljan samt håller reda på skägget. Skäggoljan är en viktig partner, ifall du vill vara skäggig även i framtiden. Läs vidare så hittar du svar på många frågor som dyker ofta upp då det talas om skäggolja och friskt skägg.  

Varför skäggolja?

Skäggoljan sköter om skägghåret, ger näring och en frisk glans till skägget. Skäggoljans  främsta uppgift är ändå att sköta om huden under skägget.

Många män klagar över kliande skägg, många även bestämmer sig att raka bort sitt skägg på grund av att de är tröttnat på en ständigt kliande hake. Skägget kan också mjälla, som betyder att huden torkar och börjar spricka, som orsakar torra hudbitar i skägget, obehagligt och obekvämt!

Problemen försvinner med skäggolja. När oljan börjar inverka, får huden fukt och näring som gör att kliandet och mjällandet minskar och med tiden försvinner helt.

Vad innehåller skäggoljan?

Skäggoljan är en flytande olja, som är tillverkat av naturliga råvaror, som alla har olika vårdande egenskaper.

I innehållsförteckningen hittar man ofta arganolja (arganoil, Argania spinosa) som bland annat mjukar och fuktar huden, mandeloja (almond oil, prunus dulcis), som skyddar huden samt främjar blodcirkulationen, aprikosstenoljan (apricot kernel oil, prunus armeniaca) lagrar fukt i hyn och jojobaoljan (jojoba oil, simmondsia chinensis) ger huden talg, så huden minskar sin egen talgproduktion och därmed lugnar ner huden. Du kan upptäcka även andra naturliga oljor i skäggoljornas innehållsförteckning, men alla har samma budskap; göra bra för hyn.

Dofter att välja mella finns oändligt. Doft av träd, citron, oparfymerat… Din uppgift är att hitta den doft som behagar dig mest. Skäggoljans doft är inte så dominerande, fastän den doftar kraftigt då den appliceras i skägget. Under dagens lopp blir doften mildare, men såklart finns det stora skillnader mellan olika skäggoljor och deras dofter.

Så småningom märker du att du börjar ha badrumsskåpet fyllt med olika dofter, för att skägget måste ju dofta olika varje dag.

 

Hur använder man skäggolja?

Vi rekommenderar att använda skäggolja alltid efter duschen eller att du tvättat ansiktet/skägget. Fuktigheten gör att porerna är öppna, och huden är mera mottagande. Droppa några droppar på din handflata, för längre skägg 7-10 droppar och för kortare 4-7 droppar. Gnugga oljan mellan händerna ända upp till fingerspetsarna. Bred ut i hela skägget och kom ihåg huden under skägget! Borsta oljan in i skägget med dina fingrar och till slut dra ännu med kam för att få skäggoljan jämnt utbrett.

 

Skäggolja säljs i olika förpackningar. Pipetflaska (t.ex Mr Bear Family), flaska med dropplås (bl.a. Beardbrand) och pumplaska (t.ex Fellows EG).Pumpflaskan är ett utmärkt val för att dosering är enkelt utan att smutsa ner hela flaskan.

0 comments

Kommentera