Skäggelixir

Skäggets egna elixir, skäggolja

Ifall du har lika mycket hår på huvudet som du har på haken så borde du ha lika mycket vårdprodukter för bägge hårtofs. Något man inte alltid tänker på, men för håret använder man ju schampo, balsam, borste eller kam, hårspray, vax eller pomada, kanske även något till? Då man köper en burk skäggolja för skägget, blir man plötsligt en hipster. Men med en burk skäggolja slipper man inte långt. Ifall du vill ha ett välmående skägg, så det är bäst att göra utrymme i badrumsskåpet.

Vi börjar med att gå igenom varför man skall använda skäggolja. Skäggolja är början till skäggodling, och skall finnas med hela vägen.

A. Mjukt skägg

Skäggolja mjukar skägget och gör det lättare att kontrollera. Jämfört med hår, så är skäggstråna torrare och styvare. Skäggolja ger lätt kontroll över skägget och ger koll på skäggstrån som sticker ut.

 

B. Slut med klåda

Särskilt i början av odling, kan det kännas obekvämt, stickigt och kliande. Med skäggolja kan man lätta till den obekväma känslan och därför bör skäggoljan komma in i bilden redan vid stubb. Skäggoljan fuktar till huden under skägget, var all växt för sin början. När skägget blir längre fuktar man både huden och skägget.

 

C. Ren känsla

Ovårdat skägg kan börja mjälla. Alltså skägget blir fullt med små vita hudflagor. I verkligheten är det inte frågan om torra hudbitar, utan svampar. Äckligt va? Skäggolja fixar problemet, det är säkert onödigt att  fortsätta med skäggolja-harang..

 

D. Doft

Som tur så är det lätt att märka ifall skägget luktar illa, det sitter ju nästan under näsan. Ifall du inte själv märker att ditt skägg stinker, så hoppas vi att du har goda vänner som informerar dig om saken. Med regelbunden rengöring håller du vännerna nära och fienden ännu närmare. Skäggolja ger skägget ren känsla och en god doft, och dofter finns oändligt att välja mellan. Så det kan ta en tid att hitta sin favorit.

Kort och koncist: Känner inte många som köpt en flaska skäggolja och ångrat sig.

0 comments

Kommentera