Rakhyvel

Varför är det bra att använda rakhyvel med utbytbara blad? Att köpa en klassisk rakhyvel är en investering. För det första så håller rakhyveln i många, många, många år, så man behöver bara köpa rakblad, som är i princip gratis. Säkerhetshyveln ger dig bättre kontroll men även möjlighet att välja en hyvel som passar just dig! Olika material och mönster ger rakningen ännu mera lyx!

DU SPARAR PENGAR

Även om det känns som en stor investering att köpa ett rakdon med utbytbara blad, blir det billigare i längden. Engångshyvlar kan kosta tusen kronor i året, medan ett paket rakblad kostar under tio kronor.

NATUREN SKADAS EJ

Klassisk rakning förbrukar endast ett rakblad per rakning och såklart rakskum som åker ner i lavoaren. Engångshyvlar är svåra att återvinna tillsammans med aerosol flaskor som innehåller rakskum.

SNYGGARE RESULTAT + SKÖNT!

Rakapparater och engångshyvlar förorsakar inåtväxande hår samt irriterar huden genom att lämna rakfinnar samt en brännande känsla efter sig. Rakdon med utbytbara blad minskar irritation samt ger en ren och len känsla efter rakning.

VILL DU INTE VARA BAD ASS?

Skulle det inte vara tufft att följa efter samma raknings rutiner, som eller stormännen i vår historia, dina förfäder, John F. Kennedy och Teddy Roosevelt. Klassisk rakning, raklödder, rakhyvel, rakborste, raktvål.. Rakning är något man kan stressa över, eller så kan man göra det till en skonsam upplevelse, som man kan njuta av. Det är alltför vanligt att raka sig i brådska, som gör rakning till ett jobbigt måste. Plasthyvlar, handtvål och sår. Det är något ingen man borde uppleva.

För att göra rakning till en positiv och bekväm upplevelse, måste man ha högklassiga prylar och medel. En traditionell rakhyvel erbjuder sin användare en noggrann, skonsam och exakt rakning. Med utbytbara blad garanterar man en vass rakning varje gång, och som ordet safety razor säger, så är det svårt att såra sig. Att byta blad är enkelt, genom att skruva handtaget, öppnar sig övre delen, var man kan placera nya bladet. Klassisk rakhyvel är även snygga redskap, så man kan gärna ha dem på en synlig plats i badrummet, kanske tillsammans med rakborsten. Dessa redskap är faktiskt så snygga att de fungerar samtidigt som inreding, och då de är framme, kan man inte glömma att raka sig. Kanske det är något man kommer ihåg också ifall man kollar sig i spegeln.

Några saker att komma ihåg med rakhyvel / säkerhetshyvel:

1. Tryck inte, låt rakhyvelns tyngd göra jobbet

2. Lär dig raka i rätt vinkel

3. Raka enligt växtrikning!

4. Byt sida och skölj efter varje drag

5. Raka aldrig med slött blad!

 Ifall du vill uppgradera klassiska rakningen till en ännu högre nivå: Handduk runt höften (badrock duger lika bra), ett glas konjak (två duger lika bra) och speakeasy musik från 20-talet.

0 comments

Kommentera