Mr Bear Family - Groomingsax

Skarpt från nallen!

Sveriges egna nallebjörn som skapar succé efter succé, Mr Bear. Jag är en trogen användare av björnens skäggoljor, mycket bra och prisvärda, men kan de leverera en sax som fungerar att klippa hår med, eller kommer den hamna i dotterns pyssellåda och utsättas för allt en sax inte bör utsättas för?

 

Förpackningen känns igen från deras andra produkter, bruna gedigna kartonger, robust skoggshuggarkänsla, vänta, måste gå och ta på mig flanellskjortan och mössan so egentligen är för liten, den som slutar ovanför öronen, en helt onödig mössa alltså men ack så modernt …

 

… Så, nu är jag tillbaka, när kartongen är öppnad så möts man av ett tunt fint tryckt papper som omsluter den fantastiskt eleganta saxen av japanskt rostfritt stål, längden är på hela 15,5 cm, den sitter riktigt fint i näven, vilken jävla tur att det dags för mustaschen att klippas, nu ska det testas.

 

Oj, jag är darrhänt av naturen, skakar som en knarkare som inte fått en sil på en vecka ibland, idag är en sådan dag, då ska man inte ha en lång sax i närheten av munnen och näsan, nä mustaschen får jag ta senare med min kortare sax tyvärr. Däremot så är den perfekt för skägget, riktigt nice att forma skäggets kontur i lugn och ro samt att klippa bort strån som inte riktigt sitter där de ska.

 

Nu till frisör testet, motvilligt tar frugan saxen i näven och klipper några hårstrån nonchalant... “Nå, frågar jag efter en stund, hur känns den, känns den bra, dålig, bättre än den vi har?”… “ja den är väl bra” får jag som svar, jisses, man riktigt känner hur spänningen i rummet av hur uppspelt hon är… Skämt åsido, detta är en riktigt bra sax, jag kommer använda den dagligen, frugan kör nog vidare med den hon har sedan tidigare, en gammal frisörsax, hon tyckte att den var lite för lång.

 

Slutsats

Saxen är lite för stor till att trimma mustaschen, i alla fall för mig, men till spretiga skäggstrån och frisyren på skalpen fungerar den utmärkt, gillar ”pinnen” på en örat, fingerstöd tror jag det kallas, man får en go balans när man har den som stöd. Frugan har gett betyget “ja den är väl bra”, detta betyder i verkligheten att den faktiskt är rätt bra, annars hade hon sagt “nja, den vi har duger”, hon är svår att imponera på, hon tycker oftast att det man har är fullt tillräckligt, man är ju van med den, tråkmåns.

 

Jag ger saxen 5 av 5 i betyg, snygg och gedigen sax, ett måste i badrumsskåpet för den händige hemmabarberaren.

 

MR BEAR FAMILY GROOMING SAX 15.50 CM

https://www.dickjohnson.se/grooming-sax

 

/ Daddy Deuce

2 comments

  • ltKkODrmy

    BqviljPgR on

  • qwHauxQKDmcdiNyJ

    GIPRWjtZMinqdC on

Kommentera