Monster Hold

En dank Frank …

… skrålade Kent i mitt tonårsrum 1995, Joakim Berg och hans kamrater har precis skapat något magiskt, vilket Uppercut inte gjort enligt mina tidigare erfarenheter, ska jag verkligen ge dem en chans till efter deras hemska Pomade Deluxe, min Nemesis i världen av pomador. Jag fullkomligt älskar deras kammar dock, har allihop i min lilla manshörna i badrumsskåpet, deras roller är så sjukt jävla bra, har man den behövs ingen annan. Obs! Var försiktig med roller, snurrar man den lite fel så gör det så jävla sjukt ont att få bort den, har gjort detta ett flertal gånger i mitt eget skägg, men detta idiotiska misstag höll mig ju inte borta från dotterns långa fina hår, “Kom hit gosan så ska jag kamma dig… AAAAJ… OOPPS… stå heeeelt still nu gumman, pappa har klantat sig lite”.

 

Egenskaper

Den här är oljebaserad, inget jag brukar använda då jag inte gillar “build-up” som de alltid tjatar om i recensionerna på engelska, svårt att översätta till svenska, men “rester av flott” kanske passar, så det kör vi på.

 

Dosan är riktigt nice, en plåtburk med skruvlock och ett grafiskt tryck som tilltalar min ungdomliga sida, det som finns kvar i alla fall. Den doftar citron, inget annat, citron, that’s it. Inget negativt med detta dock, det är väldigt fräsch doft men inget utöver det ovanliga.

 

Färgen på vaxet är vitt och konsistensen påminner om skäggvax, eller som en helt ny lypsyl som legat i kylen en dag. Den skopas i alla fall upp med lätthet.

 

Jag fördelar ut den i näven som vanligt, den greppar riktigt bra mellan handflatorna, spännande. Jag drar händerna genom mitt torra hår som vanligt, satan vad ont det gjorde, den grep tag som fan, såg ut som jag haft handen insmetad i honung och klappat katten, en hel del hårstrån som hängde med alltså. Aha, är det därför Frankenstein är med på burken, man får en nära-döden-upplevelse om man applicerar den fel. Nästa repa tog jag det lite varsammare, det gick bättre, man känner riktigt hur den suger ihop hårstråna, riktigt nice. Som vanligt kör jag ihop frillan med fingrarna och handflatorna bara, kam behövs inte.

 

Tvätt, bläääää, hatar att tvätta ur oljebaserade pomador då jag vill bli helt ren i håret, man får typ tvätta håret 20 gånger innan man känner sig något sådär ren i skallen. Den här gången hade jag dock hjälp av Pomade Killer från Schmiere, i med det i torrt hår, låt det sitta en stund, kör på lite vatten och börja gnugga, efter 2 tvättar var håret som nytt, fuck yeah!

 

Slutsats

Jag inser nu att det är taskigt att totalt rata ett varumärke på grund av en misslyckad produktupplevelse, den här pomadan är riktigt bra, och jag kan nog villigt säga att jag nog kollat lite snett på oljebaserade pomador i onödan, men det ska det bli ändring på, jag har till och med börjat uppskatta “resterna av flott”, pengasparande, man behöver inte applicera lika mycket efter morgonduschen, man har ju en del som sitter kvar. Visst, håret känns inte lika fräscht som efter vattenlöslig pomada, men man skitar ju ner det i vilket fall med någon typ av produkt varje dag ändå.

 

Jag ger Uppercut Monster Hold 4 av 5 i betyg, en riktigt bra pomada, jag skulle lätt köpa den här igen, trots att den är oljebaserad.

 

UPPERCUT HÅRVAX MONSTER HOLD 70 G

https://www.dickjohnson.se/harvax-monster-hold

 

/ Daddy Deuce

2 comments

  • QnGHwOXqkTzouL

    QBcETXlqCnrsiLy on

  • HRcfawQFryg

    sLXwMRkvyderV on

Kommentera