Klassisk våtrakning

Klassisk våtrakning består av många olika delar, som vi kommer att gå igenom i följande text. Allt börjar med att välja rätta redskapet för rakningen - rakhyvel, rakkniv eller shavette?

Tänk noggrant efter, många män är i närmare kontakt med sin rakhyvel än med sin partner, därför är det viktigt att välja perfekta rakverktyg för sig och för sina behov! Efter att man valt bästa rakverktyg för sig, skall man ännu välja bästa och högklassiga medel. I denna text använder vi som exempel The Dudes magnifika rakprodukter, som du hittar här.

 

Okej, var skall man alltså börja för att uppnå en skonsam men noggrann rakning?

 

Rakning är bäst att genomföra efter en varm dusch, eller ännu bättre efter bastu (men vi kör med dusch ifall ni fattiga inte äger en bastu). Tack vare varma duschen blir skäggstråna mjukare, och huden mottaglig för behandling. I duschen kan du redan rengöra ansiktet med asiktstvätt!

 

En annan sak man bör vara exakta med, är att rakverktyget är vasst! Annars drabbas hyn, ifall man gnuggar fram och tillbaka med ett ovasst blad. Alltså ifall du använder rakhyvel eller shevtte, byt blad tillräckligt ofta. Ifall du använder rakkniv så håller en strigel/strop hand om att din rakkniv är alltid vass.

 

1. Rakolja

Rakolja appliceras innan rakning. Rakoljans uppgift är att mjuka skäggstråna samt förbereda och skydda huden innan rakning. Samtidigt skapar rakoljan en hal yta på huden, som gör att rakhyvel, shavett eller rakkniv glider behagligt på huden. Man kan raka bara med rakolja, eller så kan man använda rakkräm! Rakolja är genomskinligt, så ifall man vill snygga till gränser eller fixa något lite, så är oljan ett bra val! Det finns även genomskinlig rakkräm, som till exempel Suavecito tillverkar, ifall man behöver se vad man rakar.

 

2. Rakkräm

Efter rakoljan breder man rakkrämen. Rakkräm appliceras av samma orsaker som rakoljan - förbereda huden och mjuka upp skäggstråna. Rakkrämen fuktar huden och skäggstråna, samtidigt skyddar rakkrämen rakbladet, att det inte blir ovasst.

Rakkräm kan man breda för hand eller med hjälp av rakborste. Rakborsten har den fördelen, att den lyfter skäggstråna upp, vilker gör dem lättare att skäras av.

 

3. After Shave - Återfuktning

After Shave används för att vårda huden efteråt. Rakning är väldigt jobbigt för huden, som gör eftervård en av rakningens viktigaste steg. Man kan tänka sig att den rakade huden är lika törstig som du på fredag kväll, så det måste återfuktas oerhört bra. After Shave och bra återfuktning hjälper mot irritation och rakfinnar, så detta steg bör du aldrig missa!

0 comments

Kommentera