Klassisk rakhyvel

Traditionell rakning eller våtrakning har blivit populärt igen. Amerikanska rakningsstilen med plasthylar och aerosol flaskor räcker inte längre för medvetna män. Högklassiga rakdon som rakkniv, shavette och rakhyvel befinner sig redan i mångas badrumsskåp tillsammans med ypperliga rakprodukter - rakkräm, rakolja, after shave. När vi pratar om rakhyvel menar vi inte blåa plastlekasaken som din morsa rakar sina ben med två gånger i året.  

 

KLASSISK RAKHYVEL

Klassisk rakhyveln är ett fantastiskt redskap. Tack vare utbytbara rakblad är resultatet alltid förstklassigt och vasst! Att raka med rakhyvel är lätt att lära sig, även om man inte tidigare använt sig av rakblad. Samma teknik som med vanlig plasthyvel gäller, lutningen beror på rakhyveln. Det är bara att prova sig fram.

 

Rakhyvlar tillverkas bland annat av Parker, Mühle, Merkur och många andra professionella tillverkare som har specialiserats på rakning. Rakhyvlar finns många olika modeller, men alla rakhyvlar har en gemensam egenskap: stadighet. Rakhyveln sitter bra i handen och känns stadig mot kinden, som ger ett exakt och snyggt resultat.

Rakhyvlar kan delas in i två typer, som gulnäbb gäller det att börja med “closed comb”, som betyder att rakbladet är mera gömt, så det är svårare att skära sig. “Tooth comb” passar för mera erfarna rakare, rakbladet är mera bart som gör rakningen mer noggrann.

 

Med en klassisk rakhyvel sparar du även pengar! Efter att du investerat på en ordentlig rakhyvel, behöver du endast köpa billiga rakblad. Visste du att alltid då du köper din rakhyvel hos Dick Johnson, så får du ett paket rakblad på köpet, även om det inte stor i produktbeskrivningen, så är det ett standard hos oss! Dessutom att du sparar pengar så sparar du på naturen. Idag kan man välja även rakprodukter som är fullständigt naturliga, istället för rakkräm i aerosol flaskor.

Klassisk rakhyvel är en stilig och hållbar väg mot släta och mjuka kinder!

Kolla vårt sortiment på rakhyvlar här.

0 comments

Kommentera