KILLABEE SKÄGGPRODUKTER

Dick Johnson Killabee

Jag fick hem en liten låda med Dick Johnsons serie Killabee och den består av en parfymerad och en oparfymerad skäggolja samt ett oparfymerat skäggvax, spännande.

 

Killabee Skäggolja Natural + Oak & Gin

Pappersförpackningen till skäggoljorna är enkel och anspråkslös, den oparfymerade är ljusgul och den parfymerade är mörkbrun, men flaskan till skäggoljorna bjuder på en stor överraskning! ÄNTLIGEN en olja utan den förbannade pipetten, de har istället en liten pump, fan så bra, enkelt att dosera och pipetter som går i två bitar är ett minne blott!

 

Konsistensen på skäggoljorna är likadan, det är en lite lättare skäggolja, lite rinnig och inte så fet. Man applicerar den som alla andra skäggoljor och resultatet är som det brukar med de flesta skäggoljor. Man är blank och fin i skägget direkt efter applicering, men detta avtar ganska fort som tur är, skulle inte vilja gå med ett glänsande och flottigt skägg hela dagen. 3–4 pumpningar är lagom för mig, då har jag en tjocklek på skägget som tål att jämföras med Chuck Norris, skägglängden brukar ligga på 13–15 mm, vid en längd på 20 mm så syns inte huden och det blir olidligt varmt i ansiktet.

 

Skäggolja Killabee Gin & Oak, jag vill börja med att säga att jag fick lite svag ångest av att läsa att det parfymerad skäggoljan skulle dofta Oak & Gin. Förstår inte varför alla envisas med att parfymera skäggoljorna med trädoft? Vem fan vill lukta som en träbit täckt med linolja, hur många kvinnor och män är dessa dofter testade på, finns det någon som vill gå omkring och dofta så? Nä, jag tycker att många av tillverkarna bör tänka om här, den naturliga doften i oljorna blandat med trädoft känns sällan speciellt fräscht, snarar härsket och ganska vidrigt. Men jag kan med glädje meddela att blandningen Dick Johnson och Killabee fått till här med Oak & Gin inte alls luktar speciellt mycket ek utan mer gin och citrus, jag gillar doften skarpt. Jag har testat väldigt många skäggoljor som alltid luktar likadant, de har alltid någon typ av bergamott- och citrondoft, inga som skiljer sig ur den stora massan, men jag kan nog tycka att Dick Johnson har lyckats med det här! Doften sitter kvar i några timmar, sen mattas den av vilket de flesta skäggoljor har gemensamt, jag har faktiskt bara testat en skäggolja som aldrig tappade doften, och det slutade med att jag gick och tvättade skägget till slut, det blev för mycket med en påtaglig doft direkt under snoken hela tiden.

 

Skäggolja Killabee Natural, den oparfymerade skäggoljan luktar inte så mycket, men den har en doft, den är inte helt neutral, jag kan närmast likna doften med Lypsyl eller rapsolja. Jag har aldrig testat en oparfymerad olja förut och märker genast fördelarna. Då jag har parfymerade pomador i håret så brukar det bli en potpurri av dofter varje morgon efter duschen, och jag kan faktiskt säga att det lett till att jag slutat använda skäggolja på den senaste tiden.

 

Skäggvax Killabee Natural

Skäggvaxet är mysigt placerat i en “gullig” liten glasburk, då även den är oparfymerad så har den samma ljusgula färg på etiketten som den oparfymerade skäggoljan.

 

När jag först öppnade burken så tog det stop, jag kom fan inte igenom skalet på vaxet, men efter att ha andats ett par djupa andetag så tog jag lugnt och försiktigt en skopa med tumnagelns ovansida och värmde upp det i handflatorna med mjuka svepande handrörelser. Konsistensen är som steksmör, mjuk och behagligt. Jag applicerar inte skäggvaxet som skäggolja, man kan göra det om man vill att skägget ska se ut som Sid Vicious frisyr, jag applicerar det genom att dra det neråt i skäggets riktning för att få till en jämn och fin yta samt att man kan forma det lite snyggt vilket man inte kan med skäggolja. Skäggvaxet har en mycket bra stylingförmåga måste jag säga, jag testade Sid Vicious frillan, men det var inte så snyggt så jag kammade till mig igen. Vid testtillfället av skäggvaxet så hade jag ca 4 cm sommarskägg ska tilläggas.

 

Skäggvax Killabee Natural, det oparfymerade skäggvaxet luktar inte heller det speciellt mycket, men det luktar lite mer än skäggoljan, lite som Lypsyl med en touch av smör.

 

Slutsats

Jag måste säga att Dick Johnson har skapat tre mycket fina produkter här som samtliga kan slåss med de stora etablerade aktörerna på marknaden, och min nya favorit är den helt oparfymerade skäggoljan och skäggvaxet, fantastiskt bra att ha om dagens pomada ska vara doftbäraren för dagen. Den andra överraskningen, Oak & Gin, fantastiskt bra doftblandning.

 

5 av 5 får skäggoljorna, fantastiskt bra jobbat Dick Johnson!

4 av 5 får skäggvaxet, lite för “vanlig” för att få full pott, tror att skäggvaxet med Oak & Gin skulle vara en riktig höjdare.

 

 

Ett fett skäggtips!

Skaffa en bra skäggborste och en bra fintandad kam, det måste man ha till skägget. Jag kör personligen med tre skäggborstar. Jag har Mr Bear Familys lilla skäggborste när jag har applicerat olja eller vax i skägget, när jag direkt efter duschen ska reda ut skägget så kör jag med en vanlig plastkam följt av Captain Fawcetts skäggborste. till håret på sidorna och i nacken så har jag Mr Bear Familys stora skäggborste, det river gött i skalpen. Varför har jag olika skäggborstar undrar ni ju då såklart, jo, jag vill ha en skäggborste som är helt fri från oljor samt att de har olika hårdhet på borsten, Mr Bear Familys är mjuk och lite tätare i borsten, bra att jämna till ytan på skägget med efter applicering av skäggolja eller skäggvax. Captain Fawcetts skäggborste är lite glesare i borsten och har mycket hårdare borst, den tar sig längre in i skägget och ger en rivstart på dagen!

 

/ Daddy Deuce

4 comments

 • VCkMPIGxSBNDhFe

  feCuTDvJGLglmk on

 • bVWtNjrSav

  VhExmPuebdHn on

 • uRovktYFO

  ZnBujDzFVrOPh on

 • hvCdSRTEL

  FVLdDcowXrj on

Kommentera