Helvete så hård!

Nu har jag nog snart testat allt produkter från serien The Dude från Waterclouds, av tidigare erfarenhet kommer detta troligtvis vara en produkt genomsyrad av kvalitet.

 

Serien The Dude från Waterclouds är inspirerad av 50-talets barbershops med en modern twist för manlig skönhetsvård, för visst fan behöver vi män vara lite snygga ibland vi med.

 

Egenskaper

Detta är en helt alkoholfri produkt, vilket är en mycket positiv egenskap för hårbotten.

 

Doften är frisk, kan vara så att jag anar någon typ blomdoft, doften dov och åt det maskulina hållet, den luktar riktigt gott. Doften avtar lite vart efter hårgelén torkar in i håret, men den finns där.

 

Konsistensen är lösare än vad jag är vad med vad gäller hårgelé, men det gör det lätt att arbeta in.

 

Som jag vanligt förordar så ska håret helst vara torrt när man börjar, speciellt när produkten har en lite lösare konsistens, man får arbeta in lite i taget, annars blir håret väldigt blött, och då blir det svårt att styla, det lägger sig platt på skallen.

 

Glansen är som hårgelé brukar var, lite över medium skulle jag säga, samt att man får som gelétoppar i håret om man bara klafsar i det utan att föna och kamma håret, sånt har inte jag tid med, jag kör alltid 100 % lufttorkning.

 

När man ska tvätta håret så bör man blöta håret en stund och försiktigt lösa upp gelen i vatten, drar du fingrarna igen håret direkt så kommer det göra ont, jag vet då jag gjorde just detta, den här hårgelén hårdnar ordentligt.

 

Slutsats

HELVETE så hård den här hårgelén blev när den stelnade, om man försöker sära på gelétopparna i håret genom att försöka dra ett finger genom dem så drar man nog ut håret med rötterna, ruskig styrka. Jag är inget stort fan av hårgelé längre, men denna hårgelé i rätt mängd är en riktig succé, som det mesta från serien The Dude. Jag har personligen lite problem med hårgelé då det har en tendens att göra håret för blött vilket gör att mina naturliga lockar kommer fram ännu tydligare, men så länge håret är torrt och man envist och sakta stylar in lite i taget så funkar det utmärkt.

 

Just nu använder jag hårgelén som extra stadga till pomada och som lim till diverse saker i huset som gått sönder. Jag stylar med pomada först, låter den torka, sedan går jag på med en liten klick runt om så att det lägger sig som ett skal runt om frillan, klockrent. Eller om man vill fräscha upp frillan efter en dag på stan, bara att ta en klick och jobba in försiktigt.

 

Jag ger The Dude Styling Hairgel 5 av 5 i betyg.

 

THE DUDE STYLING HAIRGEL 150 ML

https://www.dickjohnson.se/styling-hairgel_1

 

/ Daddy Deuce

0 comments

Kommentera