Gentlemannens hårkräm!

Copacetic Cream från Savill’s Barbers fullkomligt skriker 1920-tal, även namnet Copacetic är från 1920-talet och är slang för toppen/finfin/jättebra/extremt tillfredsställande etc., och visst fan är detta en finfin produkt. Som den gentleman man är så är det bara att kamma till den tidsenliga tangorabatten, dra på sig fracken, damaskerna och cylinderhatten och dra ner på stan och spöa på några ligister med käppen på vägen till jazzklubben. Vet inte om jag själv kan kalla mig gentleman, snarare en småfet och bitter tonåring i 40-årsåldern som allt för ofta pratar innan han tänker. Fracken är jag för fet för och besöken till jazzklubbarna har bytts ut mot blöjinköp på ICA och väntande på pinnstolar i trånga korridorer med trasiga lysrör som surrar och blinkar medan dottern är på dans och övar blandade småhopp till Star Wars intro.

 

Egenskaper

Copacetic Cream är en vattenlöslig pomada, eller ”unorthodox pomade” som de ofta säger i recensioner på engelska, så nu vet ni det!

 

Doften är mandel eller marsipan, inte så påtagligt när det väl är i håret, men en ganska överraskande doft, på ett positivt sätt.

 

Konsistensen är som smält marshmallows eller som en byxvarm moamkola som legat i fickan för länge en varm sommardag.

 

Väl utsmetad i handen så påminner den om en mjukare clay, man får jobba in den rätt ordentligt i håret, känns väldigt torr och sträv när man jobbar in den. Man får vita spår i håret av den så man får jobba in den lite tills detta försvunnit, detta känner jag igen från clays, så det är inget ovanligt, men jag visste inte att krämer fungerade på samma sätt.

 

Glansen sätter jag till medium, perfekt om man inte vill ha det i hela håret och har lite längre hår på sidorna, det smälter liksom in och man får inte någon ”tupékant”. Med ”tupékant” menar jag män som bär tupé, de har ofta relativt fluffigt hår på munkfrillan, men själva locket, tupén, verkar de förvara i en odiskad gjutjärnspanna med år av sparat baconfett.

 

Lätt att tvätta ur, räcker med att skölja huvudet under vattenkranen om du har slut på schampo, är för snål för att köpa schampo eller hellre lägger månadens sista stålar på öl, snus och sprit.

 

Slutsats

Den här krämen använder man för en mer avslappnad stil, lite vardagsrufs, inte extrem stadga där varje hårstrå ska ligga still från morgon till kväll. Den här skulle jag nog säga att man bara ska applicera med händerna och forma frillan med fingrarna, hjälper man till med kammen så bryter man sönder den och håret blir svårt att forma.

 

Detta är en produkt man lätt överdoserar om man inte vet dess egenskaper, det gäller egentligen alla hårprodukter, tar man för mycket så är det skit samma vad man använder. Jag öste på som vanligt första gången jag applicerade den, två rågade pekfingerskopor, och resultatet blev inte alls bra, jag såg skitig ut i håret och håret blev väldigt tungt så att få någon höjd på det var det inte tal om. Vid försök nummer två visste jag bättre, en pekfingerskopa senare så har man ett nonchalant morgonrufs och sug i blicken.

 

För min nuvarande frisyr så fungerar den inte riktigt, jag behöver något med extrem stadga som får hårstråna att stå som spett på skallen. Den här känns lite “tung” i håret och den rår inte riktigt på att få höjd på mitt extremt tjocka och självlockiga hår tyvärr, sen ser jag att det sticker ut lite lösa ströhår på sidorna som inte riktigt vill hamna där de ska, men det beror nog på att den inte riktigt stelnar till som vissa andra pomador gör.

 

Jag ger Copacetic Cream 3 av 5 i betyg, just för att den inte riktigt fungerar till min hårtyp, extremt tjockt hår med tendens till lockar.

 

COPACETIC HÅRVAX CREAM 150ML

https://www.dickjohnson.se/hiusvaha-cream_2

 

/ Daddy Deuce

 

4 comments

 • cUfKVIRAHuvmJWh

  faIYWQuqnBRVlXw on

 • jFmWbUAplIY

  naeFPmSKCYfIM on

 • TAYJzXQBZhrG

  LxBsYUOlbkNKT on

 • NgjvJyIC

  OLXBNtzdfkwP on

Kommentera