Dapper Dan Matte Paste

Dapper Dan Matte Paste

Jag har under en tid nu använt Matt Paste som är en matt hårprodukt ifrån det engelska företaget Dapper Dan. Denna recension av produkten kommer vara uppdelad i 4 delar där jag beskriver hur produkten fungerar för mig & vad jag tycker om den. Viktigt att veta innan man fortsätter läsa är att produkten inte nödvändigtvis fungerar likadant i mitt hår som i någon annans.

Produkt

Paketeringen följer samma stil som andra Dapper Dan produkter och är inspirerad av de klassiska pomadorna. Den kommer i en platt metallburk & rymmer 100ml. Produkten är vattenbaserad och ingredienserna är ganska standard för hårvax. Något jag verkligen gillar med denna produkt är doften. Den är fruktig och söt men samtidigt inte överväldigande söt som många andra produkter.

Konsistens

Detta hårvax har en väldigt mjuk och krämig konsistens som man nästan kan likna vid smör. Att värma upp produkten mellan händerna är inga som helst problem och den bryts snabbt ned. Den krämiga konsistensen är också anledningen till att produkten är lätt att applicera i torrt hår utan att dra ut en massa hår. Att den är vattenbaserad underlättar urtvättningen men jag har upplevt att all produkt inte går att få ut utan schampo. Mängden produkt som behövs varierar beroende på hårets längd & vilken frisyr som söks, men kom ihåg att börja med mindre för att sedan lägga till mer vid behov.

Resultat

Mitt hår är för tillfället medellångt, luggen går ner lite under nästippen och sidorna är relativt kortklippta. När jag har använt denna produkt har jag stylat en sidbena med måttlig volym. På förpackningen står det att hårvaxet har hög stadga & låg glans. Matt Paste håller ganska bra men i slutet av dagen har det ofta hänt att frisyren tappat en del av sin form. Finishen är helt enligt förpackningen, en liten glans finns där vilket ger en naturlig look.

Slutsats & Värdering

Produkten är i den övre priskategorin men har ett bra pris per ml på 1,79 Kr/ml. Jag tycker att denna produkt lever upp till förväntningarna och för 179 kr är det en bra affär. 

Jag ger Dapper Dan Matt Paste 6/10 stjärnor!

-Martin A

Dapper Dans Matt Paste hittar du här! 

0 comments

Kommentera