Bästa hårprodukter för män 2018

Skillnad mellan bra och dåligt hår ligger inte alltid i generna, utan oftast hur håret är stylat och med hurdana produkter påverkat stort. Använder du bästa hårprodukter som finns ute på marknaden? Har du testat bland olika alternativ (fiber, vax, gel, pomada, osv.) och hittat en som passar dig bäst? Läs vidare ifall du vill förstå skillnaden mellan olika stylingsprodukter och hitta den som passar just för ditt hår!

Det finns en bra förklaring till breda urvalet av hårprodukter - alla hårprodukter ger olika resultat. Du kan välja mellan glansig eller matt finish med hållbarheter från cement hårt till lätt textur. Vissa produkter appliceras i fuktigt hår och vissa kräver torrt hår.

Nu ska vi gå igenom 9 bästa hårprodukter för män. Din nuvarande hårstil kan ha olika krav än din följande frisyr, och därför är det viktigt att veta skillnaden olika produkter fungerar. Känn till skillnaden mellan clay och fiber, paste och cream, applicering i torrt eller fuktigt hår (just so you know - vax borde aldrig appliceras i fuktigt hår!). Men som sagt, livet blir lättare, när man vet vilka produkter som funkar bäst och i vilken situation.

Vi har testat på oändligt många hårprodukter och under kan ni hitta varsin kategori tillsatt med vår best seller -produkt i sin kategori.

Hårvax

Hög stadga, låg till medium glans

Vax ger textur till kortare hår, som skulle annars vara svårt att hantera. Ifall man applicerar vaxet nära hårbotten får man starkare hållbarhet för längre hår på ca. 5-8 cm. Frisyrer längre än 8cm kräver lättare hårprodukter. Vax kan också användas för att slutföra längre stil. Värm vaxet i fingerspetsarna och finslipa enstaka strån och andra ställen som behövs.

Best seller: Daimon Barber Texture Clay

Paste

Medium stadga, låg glans när man applicerar i torrt hår, medium glans ifall man applicerar i fuktigt hår

Varje grabb som stylar sitt hår, borde äga en paste. Paste ger textur och bestämning för korta och halvlånga hårstiler, när man applicerar det i torrt hår. Ifall man applicerar paste i fuktigt hår, får man mera formbarhet och flexibilitet. Paste håller genom hela dagen, utan att kväva hårbotten.

Paste är dessutom en perfekt produkt för tunt hår: Liten mängd i torrt hår ger en lätt stadga och lyft utan att täcka hårroten. Håret får mera volym och verkar tjockare än vad det egentligen är.

Best seller: Copacetic Paste

 

Pomade

Medium stadga, hög glans

Hört talas om Snabba Cash eller kanske Grease? Var inte rädd för att använda pomada, särskilt i fester eller speciella tillfällen: Du kommer att vara grym. Pomada är mera lättsamt än gel, som får din stil verka mera lättsam.

Pomade är en perfekt produkt för dagligt bruk, för att man kan återforma sin frisyr genom dagen, det är bara att ha en kam med sig. För lättsammare stiler räcker det bara med fingertopparna.

Best seller: Daimon Barber Classic Pomade

Fiber

Hög stadga, ej glans

Fiber är en av bästa hårprodukter för män med tjockt hår; applicera alltid i torrt hår för att få textur samt allt på rätt plats. Du får ett fullständigt matt resultat och en perfekt rufsig look. Produkten passar även bra för killar med tunnare hår, för att fullständigt matt vax ger även textur och volym.

Ifall du vill ha en produkt som är lättare att kamma, särskilt i tjockt hår, så gäller det att testa på clay. Fiber passar inte så bra  ihop med en kam, så man måste jobba med fingrarna istället.

Best Seller: Reuzel Hårvax FiberClay

Clay

Medium stadga, låg glans när man applicerar i torrt hår, medium glans när man applicerar i fuktigt hår

Clay är en mångsidig stylings produkt, så som paste. När man applicerar clay i fuktigt hår (tvärtom som i torrt hår) får du en aning mera stadga och glans. Jämfört med paste, så får du mera textur, men mindre formbarhet genom dagen. Det betyder att du inte kan fixa din frisyr lika bra genom dagen. Så ifall du tänker ha hatt på huvudet, välj paste och ifall du lämnar hatten hemma, så välj clay.

Best Seller: Copacetic Clay

Gel

Hög stadga, hög glans

Gel är inte samma som på 90-talet, och det är en bra sak. Cement i vätskeform är nu historia, även om gel ännu idag erbjuder hög stadga med mycket glans. Vi föreslår att du inte använder enbart gel för att styla din frisyr, utan tar stöd av en vax eller pomada. Gel funkar bättre för att färdigställa sin frisyr, om du till exempel behöver kamma bak sidorna på en längre hår. Kort och gott, tämja krångliga strån med gel, annars använd en lättare produkt för resten av håret.

Best Seller: The Dude Hårgel

 

Saltspray

Volym, textur, uttryck

Alltid då du doppar dig i havet, torkar ditt hår perfekt och du skulle vara färdig för ett familjeporträtt. Det beror på saltvattnet som absorberas i håret och avlägsnar fett som gör allt till ett perfekt paket: Saltspray gör exakt samma sak. Det är bästa produkten för män med lockigt hår - ifall man vill få lockarna så lockiga som möjligt. Saltspray ger textur, volym och stadga till vilken som helst hårtyp eller frisyr. Ifall man applicerar saltspray innan man börjar forma håret, får man mera stadga och volym som håller länge!

Best Seller: Byrd Saltspray

Hårvatten

Lätt stadga, Hög glans

Hårvatten är en “old school” stylings produkt, som får håret mera glanssigt, som var ett märke på friskt hår förr i tiden. Oljan i hårvattnet hjälper att hålla håret på plats, som gör det lättare att forma. De skiljer sig ifrån andra stylingsprodukter på grund av att de är i vätskeform. Hårvatten har ofta en stark maskulin doft.  Efter 60-talet glömde folket hårvattnet och började använda gel och andra produkter istället. Tack vare traditionell barbering som blivit en stor trend, har hårvatten också hittat sin väg tillbaka!

Best Seller: Jerish Hårvatten

0 comments

Kommentera